18.1.2018 DogHoliday.cz

8 věcí, které nemůžete svému psovi upřít

Už vám také několikrát stalo, že váš pes nepříčetně vyváděl, když jste mu odebrali například hračku, nebo mu vyhubovali, když se vyválel ve smradlavé zablácené louži? Čtěte 8 věcí, které určitě nesmíte vašemu psovi nechat ujít, jinak vás bude proklínat!

  1. Možnost ustlat si vlastní postel

Nikdo nerozumí stlání pelíšku lépe, než váš pes. Je jedno, jak jste mu jeho odpočívárnu načančali. Pěkně nadýchaný polštářek nebo poskládaná deka musí projít důkladnou výstupní kontrolou. To znamená všechno pěkně rozházet a ještě se na dece projít třikrát kolem dokola, dokud váš čtyřnohý přítel neprohlásí podmínky za vyhovující. Pak se teprve můžeme odebrat na lože. Dobrou noc a ať vás blechy… znáte to.

  1. Luxusní koupačka ve špinavé strouze

Voňavá koupel s bohatou pěnou… to je dobré tak možná pro nás lidi. Psa do připravené vany nedostanete ani koňským spřežením. Zato velká kaluž, rybník nebo potok, to je něco jiného!To je koupel hodná králů. A je nutné se do toho vrhnout doslova po hlavě. A najde-li se takový smělec, který se opováží psovi upřít jeho vodní radovánky, hrozí mu, že ve špinavé vodě skončí taky.

  1. Ta nejstarší a nejsmradlavější hračka

Znáte ten pocit, když se dokoukáte v televizi na nějakou starou klasiku a řeknete si: „Takové filmy už se dnes netočí“? Podobně uvažuje váš pejsek o hračkách. Proto jsou jeho nejmilovanější hračky takové, které byste nejraději už vyhodili. Okousané, oslintané, smradlavé. Přesto ale u psa vítězí na celé čáře, zatímco vedle na pelíšku smutně leží krásné kousky, za které jste nedávno ve zverimexu utratili celý majlant.


Řešíte často, kdo se vám postará o pejska v době vaší nepřítomnosti?

Objednejte psí venčení vašemu pejskovi domů! Více info zde


  1. Aport podle psích pravidel

Páníček hodí míč, pes za ním zaběhne, přinese ho a páníček jej může hodit znovu. Tak takhle uhozená pravidla mohl vymyslet jedině člověk. Pro psa zábava začíná ve chvíli, kdy se člověk domáhá míčku nazpět. Nic takového – míč jsi prostě hodil pryč, našel jsem ho já, tak teď si mě chytej!

  1. Alternativní uspořádání bot

Výtvarní umělci toto zlaté pravidlo znají: neumisťujte vedle sebe předměty stejných barev a tvarů. Nejlepší kompozice je taková, kde je umocněn estetický dojem z různorodosti objektů. Váš pes to dobře chápe a proto se vždy s velkým nadšením vrhá na váš botník, aby na něm aplikoval svůj umělecký jemnocit. Dvě stejné boty vedle sebe? Neexistuje. Pohleďte na tuto neotřelou instalaci: jedna bota pohozená v koupelně, druhá leží na pelíšku s nápadně vytahanými tkaničkami. Nádhera, ne?

  1. Hromada shrabaného listí

Psi milují podzim, protože právě tehdy se venku objevuje něco, na co se bezpochyby těší celý rok. Hromady listí! S máločím zažijete takovou psinu. Dá se tím profrčet, až listí lítá kolem, nebo se v tom pěkně pohrabat. V případě nouze poslouží obzvláště pěkná kupka listí i jako pelíšek, kde se dá skvěle strávit takzvaný zahradní šlofík.

  1. Páníčkova ušní hygiena

Samozřejmě je to mimojiné i vyjádření nehynoucí lásky a náklonnosti. Ale také je v tom ukryta nebývalá péče o páníčkovu nebo paniččinu hygienu. Jedině dokonale olízané uši jsou totiž čisté. Jen se nebraňte, jinak si na vás pejsek počíhá, až usnete na gauči u televize.

  1. Vy

Pro vašeho pejska jste prostě vším. Nejšťastnější jsou pro něj ty okamžiky, kdy chcete vyjít ven z domu a váš čtyřnohý přítel může vyrazit s vámi! Potřebujete jít tentokrát sami? Hodláte jít do práce, ven s přáteli, do divadla nebo dokonce na dovolenou? No, když to musí být… ale snažte se co nejdříve vrátit zpět! Bude vám vystrojeno to nejradostnější přivítání.

 

Autor článku: Lukáš Karas

 

ČTĚTE TAKÉ:

Ze života psa: Co si myslí vaše štěně?
Šest prstů na tlapě, zavíratelné uši. Norský lundehund je kuriozita mezi psy
Proč existuje mnohem větší variabilita psích plemen, než kočičích?

Podpořte naší stránku označením "To se mi líbí" a sledujte nás online!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Not found