Plemena psů: NĚMECKÝ ŠPIC (video-reportáž)

Německý špic

Co si vybavíte pod plemenem německý špic? Malého uštěkaného psíka do kabelky? Takhle to možná zní trochu pejorativně, ale pozor, to jste na omylu! Špicové jsou perfektní, nekonfliktní, vyrovnaní a hlavně milující společníci, kteří pro vás budou opravdovým přítelem – a to i třeba do kabelky! Když jsme byli točit reportáž u paní Kotvaltové, z chovatelské stanice *Z Temných nocí, nečekali jsme, že nám tihle pejsci tolik učarují. 

Nejlepší byl moment přivítání – jak můžete vidět i na videu, paní chovatelka na nás tu „divou zvěř“ vypustila naráz a tak nás ty chlupaté koule komplet oblehly a začaly se s námi vítat. Tomuhle my říkáme opravdu účinná canisterapie! 😀

Nejšťastnější chovatelská stanice

Můžeme říct, že nás u paní chovatelky také překvapilo, jaký má obrovský výběh na zahradě pro pejsky, se stromy a posekanou trávou, které působí jako oáza na duši jak lidskou, tak i psí. A protože se paní chovatelka živí přímo jako veterinářka, jsou její pejsci v těch nejlepších rukou.

Jaký je německý špic? 

Nechceme prozrazovat více, než je ve videu, ale přeci jen něco málo řekneme, abychom vás navnadili – německý špic miluje sezení v klíně svého pána, ale i v klíně kohokoliv jiného. Je to učenlivý pejsek, který nepotřebuje těžký dril, bude vás následovat také při intuitivním učení.

Jak je to s těmi velikostmi?

Jistě jste už několikrát viděli německého špice, ale jednou se vlezl do oné kabelky a jindy sahal páníčkovi až po stehna, tak mají být vlastně velcí? Jde o to, že se německý špic vyskytuje hned v pěti velikostních rázech a proto je všechno správně. Ve videu můžete vidět druhý nejmenší velikostní ráz.

Ve videu se dále dozvíte:

  • Jaká povaha špiců
  • jak by měl správný špic vypadat
  • jakou vyžadují tito psi péči a výchovu
  • zdravotní stav

Sledujte naší reportáž s těmito úžasnými pejsky a třeba při výběru štěněte osloví toto plemeno právě vás!

Jak se Vám reportáž líbila? A Jaké plemeno rozebrat příště? Pište do komentářů!

 

Podpořte naší stránku označením "To se mi líbí" a sledujte nás online!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Not found